Μυτιληναίος: Εθνικό σχεδιο ανασυγκροτησης για σύνδεση μεταρρυθμίσεων-χρέους

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Μυτιληναίος: Εθνικό σχεδιο ανασυγκροτησης για σύνδεση μεταρρυθμίσεων-χρέους

Μυτιληναίος: Εθνικό σχεδιο ανασυγκροτησης για σύνδεση μεταρρυθμίσεων-χρέους

Εθνικό σχεδιο ανασυγκρότησης με διακομματική συναίνεση για τη σύνδεση των μεταρρυθμίσεων με το χρέος προτείνει ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναιος, Ευ.Μυτιληναιος.

Απο το βημα του Economist, παρουσίασε το σχεδιο του που συνίσταται σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, με τη συναινεση όλων των φίλο-ευρωπαϊκών κομματων, μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, με μετρήσιμους στόχους που θα συνδέει τις μεταρυθμίσεις με την απομείωση του χρέους.

Στην πράξη η πρόταση Μυτιληναιου προβλέπει ιδιωτικοποιήσεις, επενδύσεις με διαδικασία Fast Track, όπως έγινε στους Ολυμπιακούς αγώνες, μικρότερους στόχους για πλεονάσματα, και μείωση φόρων.

Απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση ειναι η Ελλάδα να αποκτήσει την ιδιοκτησία του, να το αγκαλιάσει, και να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια της, όπως είπε ο επικεφαλής της Μυτιληναίος.

Ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Μυτιληναίος επεσήμανε οτι οι στόχοι για τα πλεονάσματα είναι μη βιώσιμοι γι' αυτο και καταθέτει τη δίκη του πρόταση, που ως όρο βιωσιμοτητας εχει να κατατεθεί από όλα τα κόμματα και τους φορείς και να υποστηριχθεί. Άλλωστε, όπως είπε, το 75% των Ελλήνων θέλει να παραμείνουμε στην Ευρώπη.

Η πρόταση συνάντησε την αποδοχή του τεως υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου που συμμετείχε στο ίδιο πάνελ.

Ο κ. Λιου τάχθηκε κατά των πολιτικών λιτότητας που όπως είπε δεν μπορούν να είναι το αντίδοτο για την κρίση και τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Επίσης με αφορμή και τις γερμανικές εκλογές τόνισε την ανησυχία του για την άνοδο λαικιστικών κινημάτων.

Γιώργος ΦιντικάκηςΤο διαβάσαμε στο: In.gr
21/10/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ