Με χαμηλότερο επιτόκιο του δημοσίου η έκδοση ομολόγου της ΕτΕ

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Με χαμηλότερο επιτόκιο του δημοσίου η έκδοση ομολόγου της ΕτΕ

Με χαμηλότερο επιτόκιο του δημοσίου η έκδοση ομολόγου της ΕτΕ

Με επιτόκιο χαμηλότερο απ’ αυτό που δανείστηκε το καλοκαίρι το ελληνικό δημόσιο ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η έκδοση τριετούς ομόλογου της Εθνικής Τράπεζας ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρώτη συναλλαγή ελληνικών καλυμμένων ομολόγων από το 2009, και ελληνικής τράπεζας από το 2014 στις διεθνείς χρηματαγορές, ολοκληρώθηκε με επιτόκιο κάτω του ψυχολογικού φράγματος του 3%, στο 2,90%. 

Η έκδοση ακολούθησε έπειτα από τέσσερις ημέρες συναντήσεων με θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, την Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Μιλάνο και την Αθήνα.

Το ομόλογο προσέλκυσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 110 θεσμικών επενδυτών, με τη ζήτηση να φτάνει στα 2 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος της συναλλαγής κατανεμήθηκε σε επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία (46%), το 15% σε επενδυτές από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, το 14% σε επενδυτές από την Ιταλία, το 14% στην Ελλάδα, ένα 6% σε επενδυτές από την Σκανδιναβία και ένα 5% σε επενδυτές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το 56% της συναλλαγής κατανεμήθηκε σε διαχειριστές κεφαλαίων, το 17% σε τράπεζες και ιδιωτική πελατεία τους, το 14% σε hedgefunds, το 11% σε κεντρικές τράπεζες και υπερεθνικούς οργανισμούς και το υπόλοιπο 2% σε άλλους τύπους επενδυτών.

Η UBS ενήργησε ως σύμβουλος της έκδοσης, ενώ οι Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, NatWestMarkets and UBS ενήργησαν από κοινού ως κύριοι ανάδοχοι και συνδιοργανωτές της έκδοσης. Η Commerzbank και η ΕΤΕ ενήργησαν ως ανάδοχοι.

Η Orrick, Herrington Sutcliffe και Δρακόπουλος Βασσαλάκης ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της Εθνικής Τράπεζας.

Η συναλλαγή εντάσσεται στις στρατηγικές πρωτοβουλίες της Εθνικής Τράπεζας, με στόχο την επανεδραίωση της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές, επιταχύνοντας παράλληλα την αποδέσμευσή της από τον ELA και βελτιώνοντας τη συνολική χρηματοδοτική της δομή.Σχετικά Άρθρα

Tags: ΤτΕ, ΕΕΤ, ESM, ΕΚΤ

Το διαβάσαμε στο: Skai.gr
22/10/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ