Ντολμαδάκια της γιαγιάς!

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Ντολμαδάκια της γιαγιάς!

Ντολμαδάκια της γιαγιάς!

Μια παραδοσιακή συνταγή που κρατάει 4 γενιές! Συνταγή πάνω από 100 ετών που σήμερα θα την μοιραστούμε μαζί σας!

Υλικά για 150 ντολμαδάκια:
    170 φύλλα (κάποια θα σπάσουν και τα θέλουμε για πάτο στην κατσαρόλα)
    750 γρ. ρύζι καρολίνα
    5 ματσάκια φρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένα
    4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    1 ματσάκι άνιθο
    1 ματσάκι δυόσμο
    2 ποτήρια λάδι
    χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
    2 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
    2 κ.σ. κοφτές αλάτι

 

Ντολμαδάκια της γιαγιάς! - 0

Πώς τυλίγουμε ντολμαδάκια
1. Βάζουμε τη γέμιση στη μέση του κάθε φύλλου (από την πλευρά που φαίνονται οι φλέβες του) 2. Αρχίζουμε να τυλίγουμε από την κάτω πλευρά του φύλλου. 3.Συνεχίζουμε σκεπάζοντας τη γέμιση με τα πλαϊνά του φύλλου. 4. Τέλος, τυλίγουμε το ντολμαδάκι σαν μικρό πουράκι.

Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα, φτιάχνουμε την γέμιση. Ανοίγουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα γεμίζουμε με τον παραδοσιακό τρόπο.
Στη μέση του φύλλου η γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες και ρολάρουμε σχετικά σφιχτά.
Στην κατσαρόλα, στρώνουμε φύλλα που έχουν σπάσει και έπειτα τα ντολμαδάκια, καλά ενωμένα μεταξύ τους. Μπορούμε να κάνουμε στρώσεις την μια πάνω στην άλλη.
Αφού στρώσουμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, καπακώνουμε με ένα πιάτο και έπειτα προσθέτουμε νερό, μέχρι το χείλος του πιάτου.
Βράζουμε για 10-15 λεπτά, από το σημείο βρασμού.
Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα τα ντολμαδάκια μας

Ταιριάζουν με στραγγιστό γιαούρτι ή με τζατζίκι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

 

 

Το διαβάσαμε στα: tilestwra.com και altis.com.gr


Το διαβάσαμε στο: Fytokomia.gr
25/11/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ