Λαχματζούν

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Λαχματζούν

Λαχματζούν

Νόστιμο και παραδοσιακό Λαχματζούν

Υλικά
-2 κ.σ. αλεύρι

Ζύμη
-200 γρ. αλεύρι
-1 κ.σ. ελαιόλαδο
-½ κ.γ. ζάχαρη
-1 κ.γ. αλάτι

Στρώση επάνω στη ζύμη
-200 γρ. αρνίσιο ή χοιρινό κιμά
-200 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-1 κ.σ. ντοματοπελτέ
-1 ντομάτα σε κύβους
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 πράσινη καυτερή πιπεριά σε μικρούς κύβους
-αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω στον πάγκο εργασίας. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ζάχαρη. Ρίχνουμε στη μέση το λάδι και ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά 100 κ.ε. νερό. Αφήνουμε τη ζύμη 30 λεπτά να σταθεί τυλιγμένη σε σακούλι ή υγρό πανί. Βάζουμε σε ένα μπόλ τον κιμά, μετά τα υπόλοιπα υλικά και 2 κ.σ. νερό, τα ζυμώνουμε με τα χέρια.

Με τη ζύμη ανοίγουμε στρογγυλές πίτες και απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τον κιμά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

 

Το διαβάσαμε στο .sigmalive.com


Το διαβάσαμε στο: Fytokomia.gr
25/09/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ