Κοτόσουπα αυγολέμονο

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Κοτόσουπα αυγολέμονο

Κοτόσουπα αυγολέμονο

Η κλασσικη κοτοσουπα με αυγολεμονο το φαγακι του χειμωνα! αρκετα θρεπτικη! και καταλληλη για τις κρυες μερες...αρεσει πολυ σε μικρους και μεγαλους !!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κοτοπουλο κομμενο σε μεριδες
μισο φλυτζανι ρυζι
ενα κυβο λαχανικων
 2 λεμονια
 1-2 αυγα
 αλατι
πιπερι
ενα μικρο κρεμμυδι
λιγο ελαιολαδο.

 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

 Πλενουμε καλα το κοτοπουλο οπου το εχουμε σε μεριδες .
Βραζουμε το κοτοπουλο καλα μαζι με το λαδι και τον κυβο λαχανικων το αλατι  βαζω κι ενα κρεμμυδι ολοκληρονα βρασει μαζι με το κοτοπουλο και μετα το αφαιρω...!

Οταν βρασει το κοτοπουλο και μαλακωσει το βγαζουμε απο την κατσαρολα σε μια πιατελα ριχνουμε λιγο πιπερακι απο πανω και αφου σουρωσουμε το ζωμο ριχνουμε το ρυζι να βρασει.

Σ' ενα μπολ χτυπαμε πρωτα τα ασπραδια και στη συνεχεια το χυμο λεμονιου και τελος τα κροκαδια οπου εγω βαζω ενα .

Συνεχιζουμε το χτυπημα ριχνοντας σιγα - σιγα ζωμο απο τη σουπα μας .
Ριχνουμε ολο το αυγολεμονο ανακατευοντας κυκλικα αφου πρωτα εχετε κατεβασει απο την φωτια τη κατσαρολα .

Ριχνουμε το πιπερι και απολαμβανουμε τη σουπα μας στο τζακι !!

υ.γ 1 ο ζωμος του κοτοπουλου ειναι στην πετσα ,φτερουγες ,λαιμος και μετα στα μπουτακια και στο στηθος !
 οπως και ο ζωμος του ψαριου για ψαροσουπα ειναι στο κεφαλι και στο λιπος του δερματος αναλογα το ψαρι !
υ.γ 2 Πλενουμε την κοτα και καψαλιζουμε τυχον πουπουλα με εναν αναπτηρα.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

 

Το διαβάσαμε στο wwwirida.blogspot.gr


Το διαβάσαμε στο: Fytokomia.gr
25/11/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ