Βρέθηκε ο «προάγγελος» της Μόνα Λίζα σε Μουσείο της Γαλλίας

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Βρέθηκε ο «προάγγελος» της Μόνα Λίζα σε Μουσείο της Γαλλίας

Βρέθηκε ο «προάγγελος» της Μόνα Λίζα σε Μουσείο της Γαλλίας

Τον «προάγγελο» της Μόνα Λίζα, ή την γυμνή Τζιοκόντα ισχυρίζεται ότι εντόπισε ένας Γάλλος ειδήμων τέχνης σε Μουσείο της Γαλλίας. 

Πρόκειται για ένα σχέδιο με κάρβουνο το οποίο για περισσότερα από 150 χρόνια αποτελούσε μέρος της συλλογής που το 1897 ο Ερρίκος της Ορλεάνης δώρισε στο Musée Condé, στην περιοχή Chantilly της Γαλλίας.

Το σχέδιο απεικονίζει μια γυμνή γυναίκα η οποία είναι γνωστή με το όνομα Μόνα Βάνα, η μορφή της οποίας αποδίδεται μόνο σε σχέδια που υπήρχαν στο εργαστήρι του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ειδικοί μετά από διάφορα τεστ που έκαναν συμπεραίνουν πως ο Λεονάρντο είναι τουλάχιστον κατά το ήμισυ ο δημιουργός του σχεδίου.

Αναφέρουν επίσης ότι πιθανότατα ο καλλιτέχνης δούλευε πάνω και στα δύο έργα παράλληλα, στο τέλος της ζωής του. «Δεν πρόκειται για ένα αχνό αντίγραφο» τονίζουν.

«Το σχέδιο έχει μια ποιότητα στον τρόπο με τον οποίο το πρόσωπο και τα χέρια αποδίδονται. Είναι μια πραγματικά αξιοθαύμαστη απεικόνιση», δήλωσε ο επιμελητής Μαθιού Ντελντίκ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο εμπειρογνώμονας συντηρητής έργων τέχνης του Λούβρου Μπρούνο Μοτίν επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο συμπίπτει χρονολογικά με την περίοδο που ο Λεονάρντο έζησε και δημιούργησε, στις αρχές του 16ου αιώνα, και ότι είναι «πολύ υψηλής ποιότητας».

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι (1452-1519) ήταν ένας από τους μεγάλους ζωγράφους της Ιταλικής Αναγέννησης και η ελαιογραφία του Μόνα Λίζα (γνωστή και ως La Gioconda-Τζιοκόντα) παραμένει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και πολύτιμα έργα τέχνης του κόσμου.

Tags: Γαλλία, Λεονάρντο Ντα Βίντσι, πίνακας, Λούβρος, Μόνα Λίζα, Τζοκόντα

Το διαβάσαμε στο: Skai.gr
22/10/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ