Το ΕΚΠΑ ανοίγει τα πανεπιστημιακά μουσεία στο κοινό για μία ημέρα

Το ΕΚΠΑ ανοίγει τα πανεπιστημιακά μουσεία στο κοινό για μία ημέρα

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) ανοίγει και πάλι στο ευρύ κοινό τα Πανεπιστημιακά Μουσεία, στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας του.

Πρόκειται για τα μουσεία της Σχολής Επιστημών Υγείας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στο Γουδή, τα μουσεία της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και το μουσείο Ιστορίας και το Ιστορικό Αρχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, τα πανεπιστημιακά μουσεία θα είναι ανοικτά για το κοινό από τις 11:00 έως τις 15:00, με παράλληλες ξεναγήσεις, προκειμένου ο επισκέπτης να γνωρίσει και να ενημερωθεί για τον επιστημονικό και πολιτιστικό πλούτο του Πανεπιστημίου.Οι υπεύθυνοι καθηγητές και διευθυντές των Μουσείων, καθώς και το προσωπικό τους, θα προσφέρουν στο ευρύ κοινό την γνωριμία των σπάνιων θησαυρών που διαθέτουν τα επί μέρους πανεπιστημιακά τμήματα στις μουσειακές συλλογές τους.

Για τους επισκέπτες των Μουσείων της Πανεπιστημιούπολης θα υπάρχει λεωφορείο στην κεντρική είσοδο της Πανεπιστημιούπολης, επί της οδού Ούλωφ Πάλμε, για την εύκολη μετάβαση των επισκεπτών στα Μουσεία.

Το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει προσκαλέσει τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην περιοδική έκθεση, να παρουσιάσουν τα έργα τους στο κοινό από τις 12:00 έως τις 13:30.Παρόντες θα είναι οι: Αντώνιος, (Παναγόπουλος), Δημήτρης Ζουρούδης, Πελαγία Κυριαζή, Ελένη Λύρα, Κύριλλος Σαρρής, Δήμητρα Σιατερλή, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Άγγελος Σκούρτης και Γιώργος Χατζημιχάλης.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 368 9748, 210 368 9502-950 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.
Tags: πανεπιστημιακά μουσεία, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το διαβάσαμε στο: Skai.gr
22/10/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ