Ψηφοφορία για την ταυτότητα φύλου, μεθοδεύσεις ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Ψηφοφορία για την ταυτότητα φύλου, μεθοδεύσεις ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι

Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής, αλλά αρκετοί βουλευτές με την απουσία τους από την βουλή, έγιναν αιτία το όριο πλειοψηφίας να πέσει στις 143 ψήφους και όπως ήταν αναμενόμενο το νομοσχέδιο και το επίμαχο άρθρο να περάσουν τελικά με 148 ψήφους.

Το «όχι» με επιστολική ψήφο του Πάνου Καμμένου στο άρθρο 3, για την ταυτότητα φύλου σημάδεψε την ψηφοφορία - θρίλερ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το συγκεκριμένο άρθρο, που αφορά στο δικαίωμα αλλαγής φύλου από την ηλικία των 15 ετών, υπεψήφισαν οι 148 από τους 285 βουλευτές που βρέθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας. Ειδικότερα, «ναι» ψήφισαν οι 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι έξι της ΚΟ του Ποταμιού, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο Κώστας Ζουράρις των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ψήφισε «ναι» στην τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, όχι στο άρθρο 3 για την αλλαγή φύλου, όπως και η βουλευτής Α’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ Γεννιά Γεωργία.

«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 ψήφισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, διαφοροποιώντας τη θέση του από τους υπόλοιπους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το άρθρο 3 του ν/σ που δίνει το δικαίωμα για διόρθωση ταυτότητας φύλου από την ηλικία των 15 ετών, για το οποίο εκφράζονταν αμφιβολίες αν θα συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των «151» ψήφων στην ονομαστική ψηφοφορία.

Το επίμαχο άρθρο 3 έλαβε συνολικά 148 θετικές ψήφους και εγκρίθηκε, καθώς συνολικά ψήφισαν 285 βουλευτές και έτσι το όριο της πλειοψηφίας έπεσε στις 143 ψήφους.

Ωστόσο, η κυβέρνηση βγαίνει «τραυματισμένη», καθώς οι ΑΝΕΛ διαφοροποιήθηκαν και καταψήφισαν τις προωθούμενες διατάξεις, ενώ σημαντικές απώλειες μετρά και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η κυρία Γεωργία Γεννιά (Α' Πειραιά) καταψήφισε το άρθρο 3, ενώ οι κ.κ. Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης εκδήλωσαν την διαφωνία τους με αποχή. Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, ψήφισε «ναι» σε όλα, «όχι» στην τροπολογία, όπως είχε προαναγγείλει, ενώ την συγκεκριμένη τροπολογία καταψήφισε και ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν.


Το διαβάσαμε στο: Top7news
22/10/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ