ΗΠΑ: Ένας νεκρός από την Ίρμα- Βίντεο με τον κυκλώνα να φτάνει στη Φλόριντα

ΗΠΑ: Ένας νεκρός από την Ίρμα- Βίντεο με τον κυκλώνα να φτάνει στη Φλόριντα

VIDEO
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, σε τροχαίο δυστύχημα, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων του κυκλώνα Ίρμα που έφτασε στη Φλόριντα. Ο άνδρας, μετέφερε μια γεννήτρια, και έχασε τον έλεγχο του οχήματός του.  Ο κυκλώνας έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων στα νησιά της Καραϊβικής. 

Η πρωτεύουσα Μαϊάμι, που θυμίζει πόλη - φάντασμα, πλήττεται αυτή την ώρα με ανέμους ταχύτητας 230 χλμ. την ώρα, καταιγίδες και πλημμύρες. Για παλιρροιακα κύματα ύψους έως και 5 μέτρων είχε προειδοποιήσει ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Ρικ Σκοτ.   «Σας ζητώ να προσευχηθείτε για εμάς» ήταν το δραματικό μήνυμα του Ρικ Σκοτ. Επιβεβαιώνοντας τους φόβους, η Ίρμα αναβαθμίστηκε προηγουμένως στην κατηγορία 4. Πάνω από 1 εκατομμύρια καταναλωτές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.6,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντα κλήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, περισσότεροι από 70 .000 άνθρωποι έσπευσαν σε καταφύγια, ενώ 280.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι 29.000 από αυτούς βρίσκονται στα νησιά Κις.

Ακόμη και αν περάσει όμως κατά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις ανατολικές ακτές θα συνεχίσει να συνιστά απειλή για τις ανθρώπινες ζωές στο Μαϊάμι, λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που αναμένεται να προκαλέσει.Κατά το πέρασμά της από την Κούβα προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις κεντρικές επαρχίες Καμαγουέι Σιέγο ντε Άβιλα αλλά και στα νησάκια Κάγιος. Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν η Αβάνα καθώς και γειτονικές επαρχίες (Μαγιαμπέκε και Αρτεμίσα), στο δυτικό τμήμα της χώρας. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα.
Ο κυκλώνας Χοσέ θα απομακρυνθεί από τις βόρειες Υπήνεμες Νήσους της Καραϊβικής κατά τη διάρκεια της νύχτας και σταδιακά θα αρχίσει να εξασθενεί αργότερα σήμερα Κυριακή, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.
Σχετικά Άρθρα

Tags: Ίρμα, Φλόριντα, Κούβα, Μαϊάμι, Χοσέ, ΗΠΑ, κυκλώνας, Σκοτ

Το διαβάσαμε στο: Skai.gr
24/11/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ