Δεκαέξι χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, πώς τελειώνει η τρομοκρατία;

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Δεκαέξι χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, πώς τελειώνει η τρομοκρατία;

Δεκαέξι χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, πώς τελειώνει η τρομοκρατία;

Πολλοί θεωρούν ως απαρχή της σύγχρονης τρομοκρατίας μια βόμβα που ταχυδρόμησε η αντι-καστρική οργάνωση El Poder Cubano (Κουβανέζικη Εξουσία) η οποία εξερράγη στο ταχυδρομείο της Αβάνας στις 9 Ιανουαρίου 1968, τραυματίζοντας πέντε άτομα. Έκτοτε σχεδόν 400.000 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις παγκοσμίως, αλλά η πιο θανατηφόρα απ’ όλες παραμένει η 11η Σεπτεμβρίου.

«Έχω καλύψει δεκάδες από αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε τέσσερις ηπείρους τα τελευταία 50 χρόνια. Μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη και την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν περισσότερους στρατιώτες για να πολεμήσουν τους Ταλιμπάν, άρχισα να αναρωτιέμαι πώς τελειώνει η τρομοκρατία» γράφει στο περιοδικό New Yorker η Ρόμπιν Ράιτ, βραβευμένη ανταποκρίτρια της Washington Post, του CBS News και άλλων μεγάλων ειδησεογραφικών οργανισμών στη διάρκεια της μακριάς καριέρας της.

Για να πάρει απαντήσεις στο ερώτημά της, η κυρία Ράιτ απευθύνθηκε σε ειδικούς στην τρομοκρατία οι οποίοι περιέγραψαν έξι τρόπους με τους οποίους οι τρομοκρατικές οργανώσεις εξελίσσονται, σβήνουν και πεθαίνουν ή επιτυγχάνουν.


Το διαβάσαμε στο: In.gr
22/11/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ