Συστάσεις για την προστασία της υγείας από την πετρελαιοκηλίδα

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Συστάσεις για την προστασία της υγείας από την πετρελαιοκηλίδα

Συστάσεις για την προστασία της υγείας από την πετρελαιοκηλίδα

Συστάσεις απευθύνουν οι επιστήμονες για τους κινδύνους υγείας που συνεπάγεται η ρύπανση των θαλάσσιων υδάτων από το φορτίο πετρελαίου του δεξαμενόπλοιου «Αγ. Ζώνη ΙΙ». Η απαγόρευση κολύμβησης εξακολουθεί να ισχύει, ενώ συστήνεται η κατανάλωση ψαριών και λοιπών αλιευμάτων από ιχθυοκαλλιέργειες.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής καθηγητής Χημείας Τροφίμων στο ΕΚΠΑ, Γιάννης Ζαμπετάκης, μιλώντας στο in.gr σχετικά με τους κινδύνους που απορρέουν για την ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση αλιευμάτων και ψαριών από την περιοχή του Σαρωνικού εξηγεί ότι «από ότι έχω δει και διαβάσει ως τώρα, δεν υφίσταται κανένας σοβαρός κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, καλό είναι να θυμούνται οι καταναλωτές, όπως αποφεύγουν αλιεύματα από επιβεβαρυμένες περιοχές. Πάντα πιο ασφαλή είναι τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας μιας και υπόκεινται σε ενδελεχείς ποιοτικούς ελέγχους».

Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είπε ότι «η απαγόρευση κολύμβησης εξακολουθεί να ισχύει και θα επικαιροποιείται ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ανακοπεί η ρύπανση των υδάτων αλλά τόνισε ότι το κοινό πρέπει να είναι προσεκτικό καθώς το υπουργείο Υγείας δεν διαθέτει μηχανισμούς για τον έλεγχο της τήρησης της απαγόρευσης κολύμβησης. «Αυτό είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος. Εμείς κάνουμε επίκληση στην κοινή λογική καθώς είναι αυτονόητο ότι οι πολίτες πρέπει να συμμορφώνονται προς τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών», τόνισε ο κ. Ξανθός.

Μαίρη Μπιμπή


Το διαβάσαμε στο: In.gr
24/10/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ