Ανδρουλάκης: Κρατάμε τα καλά του χθες και φτιάχνουμε μια νέα παράταξη

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Ανδρουλάκης: Κρατάμε τα καλά του χθες και φτιάχνουμε μια νέα παράταξη

«Η δική μου υποψηφιότητα θα φέρει έναν ενιαίο φορέα, που θα λειτουργεί στα πρότυπα της ιταλικής ΕΛΙΑΣ του Νταλέμα και ο οποίος αργά ή γρήγορα θα μετεξελιχθεί όπως το δημοκρατικό κόμμα της Ιταλίας» τόνισε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης. «Μόνο έτσι μπορεί ο λαός να καταλάβει ότι αυτό που κάνουμε δεν συνενώνει το χθες, αλλά με αξιοπρέπεια κρατά τα καλά του χθες και συγκροτεί μια νέα παράταξη για το μέλλον της πατρίδας και των επόμενων γενεών» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος ζήτησε επίσης από τους πολίτες να πιστέψουν ότι μπορούν να γίνουν δύναμη αλλαγής.

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρουλάκης, προσερχόμενος στο χώρο της εκδήλωσης, ανέφερε ότι «η κοινωνία μας έχει ανάγκες, η κοινωνία μας άκουσε πολύ μεγάλα λόγια, ψεύτικα, είχαμε το τελευταίο διάστημα αντί τα πράγματα να πάνε προς το καλύτερο να πάνε προς το χειρότερο», διότι, όπως υποστήριξε, «ο κ. Τσίπρας, το 2015 έκανε μια καταστροφική διαπραγμάτευση, κλειστές τράπεζες, περισσότεροι φόροι», ενώ αναφέρθηκε και στις αρνητικές συνέπειες που βιώνει ο αγροτικός κόσμος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όλα τα στοιχεία της παραγωγής έχουν μεγαλύτερο κόστος για τον παραγωγό, για να καταλήξει: «Άρα, η προοπτική που υπάρχει σήμερα είναι μια φθοροποιός στασιμότητα».

«Εμείς πρέπει να δείξουμε έναν άλλον δρόμο, το δρόμο της πραγματικής ελπίδας, και όχι το δρόμο των μεγάλων συζητήσεων που δεν οδήγησαν πουθενά, παρά μόνο στην εξαπάτηση του λαού. Γι’ αυτό στόχος προσωπικός είναι η παράταξή μας να ενωθεί, να ανανεωθεί και με ένα σύγχρονο πολιτικό πρόγραμμα στις επόμενες εκλογές να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάταξη της πατρίδας μας» προσέθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Η εικόνα που δείχνουμε δεν είναι η εικόνα ενός μικρού κόμματος, η παράταξή μας δεν είναι μικρή, είναι μεγάλη» τόνισε, για να συμπληρώσει: «Πρέπει να αποσυνδέσουμε τις εκλογικές αποτυχίες των τελευταίων ετών με το πραγματικό κοινωνικό εύρος της δημοκρατικής παράταξης. Η παράταξή μας σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα έχει πολύ μεγάλη επιρροή».

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως το εγχείρημα αυτό δεν είναι στενά κομματικό, έχει να κάνει με το μέλλον της χώρας, για να διευκρινίσει: «Εάν η παράταξή μας δεν πετύχει να ξανα-οριοθετήσει τον δημοκρατικό κόσμο σε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο η χώρα θα περάσει περιπέτεια». Ειδική μνεία ο κ. Ανδρουλάκης για τα «κόκκινα» δάνεια και τις τηλεοπτικές άδειες, ασκώντας σκληρή κριτική τόσο στη σημερινή κυβέρνηση όσο και στη Νέα Δημοκρατία.

«Εάν εμείς αποτύχουμε», τόνισε ακόμα ο κ. Ανδρουλάκης, «η χώρα μεταξύ αυτού που λέγεται αριστεροδεξιός εθνολαϊκισμός και αυτού που λέγεται δεξιός ευρωλαϊκισμός δεν έχει καμία τύχη τα επόμενα χρόνια». Ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε ο ίδιος, «αποδεικνύει κάθε μέρα πως δεν είναι τίποτα άλλο από το προσωπείο της καραμανλικής δεξιάς που χρεοκόπησε την Ελλάδα, από το 2004 έως το 2009, δεν έχει τίποτα παραπάνω να δώσει..». Εμείς τι πρέπει να κάνουμε, διερωτήθηκε για να τονίσει: «Πρέπει να αγκαλιάσουμε όλες τις τάξεις, όλες τις παραγωγικές δυνάμεις, με αξιοκρατία και κοινωνική συνοχή».

Για τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως είναι το προνομιακό πεδίο της δημοκρατικής παράταξης, «για να φτιάξουμε μια νέα πραγματικότητα, που η εμπειρία τους, τα χρόνια αυτά, τα οποία γίνονται ανταγωνιστικοί παίκτες στην ευρωπαϊκή οικονομία, θα γίνουν ένας ιμάντας προς τη χώρα μας, παραγωγής, ανάπτυξης και προόδου τα επόμενα χρόνια».


Το διαβάσαμε στο: In.gr
20/11/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ