Παρέμβαση Κ.Μαυρίδη στην Ευρωβουλή για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της Τουρκίας

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Παρέμβαση Κ.Μαυρίδη στην Ευρωβουλή για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της Τουρκίας

Παρέμβαση Κ.Μαυρίδη στην Ευρωβουλή για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της Τουρκίας

Λευκωσία: Σε συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 9-10 Μαρτίου 2017, με αναφορά στη Συνθήκη της Ρώμης (1957) που θεωρείται η γέννηση της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, SD) με γραπτή του παρέμβαση σημείωσε τα εξής:
  «Ως ΕΕ το κοινό μας μέλλον και συμφέρον περιλαμβάνει κοινή άμυνα των εξωτερικών μας συνόρων και σύγκλιση των οικονομιών μας. Όμως, στον πυρήνα των συμφερόντων μας υπάρχουν οι βασικοί κανόνες δικαίου βάσει των αρχών και αξιών του πολιτισμού μας. Με αφετηρία την Συνθήκη της Ρώμης πριν 60 χρόνια, έχουμε διανύσει αρκετή πορεία με επιτεύγματα για τα οποία υπερηφανευόμαστε.

» Υπήρξαν όμως  στιγμές που η ΕΕ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ενδεικτικά, η πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα την περίοδο Ιούλιος 2015-Δεκέμβριος 2016 στις Ν/Α Κουρδικές Επαρχίες στην Τουρκία καταγράφει 30 πόλεις που επηρεάστηκαν με 2000 θανάτους (μερικοί κάηκαν ζωντανοί), 350-500 χιλιάδες εκτοπίστηκαν, 1800 πολυκατοικίες κατεδαφίστηκαν, στην πόλη Τζίσρε ολόκληρες γειτονιές αφανίστηκαν και υπό τον μανδύα έκτακτης ανάγκης ασκήθηκε κρατική τρομοκρατία με βασανισμούς και στερήσεις σε παιδιά μέχρι γέροντες. Ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας συντελέστηκε από το καθεστώς Ερντογάν χωρίς ένας να τιμωρηθεί».
Καταλήγοντας ο κ. Μαυρίδης επεσήμανε: «Όταν το έγκλημα ήταν σε έξαρση, ελάχιστοι ευρωβουλευτές ενημερώναμε με συνέδρια, βίντεο και φωτογραφίες απέναντι στην επίσημη σιωπή της ηγεσίας της ΕΕ. Σήμερα, με το συνεχιζόμενο έγκλημα παράνομης κατοχής ευρωπαϊκού εδάφους στην Κύπρο, με την πολιορκία 18 κουρδικών χωριών, η Κομισιόν επιδιώκει να αναβαθμίσει την Τελωνειακή Ένωση με την Τουρκία».  


Το διαβάσαμε στο: Philenews.com
25/09/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ