Π.Μυλωνάς: Οι ηλιθιότητες των αρχηγών και το κονκλάβιο της Βουλής

Π.Μυλωνάς: Οι ηλιθιότητες των αρχηγών και το κονκλάβιο της Βουλής

Λευκωσία: Πρακτικές πέντε δεκαετιών και νοοτροπίες που πάνε από γενιά σε γενιά. Η Βουλή έμαθε να λειτουργεί μ’ ένα συγκεκριμένο τρόπο κατά το αντίστοιχο των πολιτικών δυνάμεων. Έτσι πολλά καθορίζονται στις συσκέψεις των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
 
Η νεότερη γενιά των βουλευτών φαίνεται να μην αρέσκεται και έξι μήνες μετά την είσοδό τους στη Βουλή επιτίθενται με βαριούς χαρακτηρισμούς στρεφόμενοι κατά των πολιτικών αρχηγών.
 
Τα όσα λέχθηκαν από το βουλευτή Λεμεσού της Συμμαχίας Πολιτών, Παύλο Μυλωνά καταγράφουν μια νέα κατάσταση πραγμάτων που δημιουργείται εντός της Βουλής. Οι αναφορές του περί «κονκλάβιο των έξι αρχηγών» ή «έξι τύποι να αποφασίζουν» ή να «καθόμαστε όπως τις μαριονέτες του κάθε αρχηγού να ακούμε τις ηλιθιότητες που καμιά φορά αποφασίζουν» αγγίζουν και τον ηγέτη του δικού του κόμματος, Γιώργο Λιλλήκα.
 
Αιτία του ξεσπάσματος του κ. Μυλωνά ήταν η άρνηση της πλειοψηφίας των κομμάτων να αποδεχθούν την πρόταση του προέδρου των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη για συζήτηση του Κυπριακού. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «Άλφα» ο κ. Μυλωνάς ξεκίνησε λέγοντας:
 
«Την ώρα που η Βουλή ψήφισε ψήφισμα για τη Συρία και Κούρδους, ζήτησε ο κ. Περδίκης να ψηφιστεί ένα υπόμνημα από τους εκπροσώπους του λαού με βάση αυτό που λένε δημόσια όλοι και το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ, οι Οικολόγοι, οι πάντες, ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε ένα σύγχρονο κράτος με εγγυήσεις. Και ξαφνικά εκεί που περιμέναμε ότι σε δύο λεπτά θα σηκώσουμε πάνω τα χέρια μας και να τελειώνουμε ψηφίζοντας ομόφωνα, «ναι ενδυναμώνουμε τον Πρόεδρο στις διαπραγματεύσεις, είναι κοινή ανάγκη, δεν δεχόμαστε εγγυήσεις», «δεν τους ακούτε κι εσείς όλους να λένε πως δεν δέχονται εγγυήσεις από κανένα».
 
Ξαφνικά θυμήθηκαν να μη το συζητήσουμε το Κυπριακό, θυμήθηκαν ότι είμαστε ελληνοκυπριακή διοίκηση, μετά βγήκε το ΑΚΕΛ και είπε ότι θα το δούμε στο Εθνικό Συμβούλιο και να μην διαρρέουν… κάτι πελλάρες. Μιλούμε για αστειότητες, υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Το σημειώνω: έξι πολιτικοί αρχηγοί πάνε στο προεδρικό, έξι πολιτικοί αρχηγοί πάνε στη σύσκεψη αρχηγών της Βουλής. Αυτό το κονκλάβιο πρέπει να τερματιστεί. Η δημοκρατία είμαστε 50 επιπλέον βουλευτές. Εγώ δεν δέχομαι, δεν με εκπροσωπεί σε όλα ο Λιλλήκας, εγώ πιστεύω ότι τον Κουλία δεν τον εκπροσωπεί σε όλα ο Νικόλας».
 
Με το ίδιο έντονο ύφος ο Παύλος Μυλώνας συνέχισε υπογραμμίζοντας και τα εξής: «Υπάρχουν θέματα που μας απασχολούν και 50 βουλευτές καθόμαστε όπως τις μαριονέτες του κάθε αρχηγού να ακούμε τις ηλιθιότητες που καμιά φορά αποφασίζουν.
 
Στο όνομα ποιας δημοκρατίας; Κάθεται ο κ. Συλλούρης μαζί με τους έξι αρχηγούς και αποφασίζουν ότι την Παρασκευή θα έχουμε ολομέλεια και το Σάββατο δεν θα συζήσουμε το Κυπριακό. Εγώ τα λέω γιατί δόξα το Θεό είναι άπλετη δημοκρατία και δεν μου σταματά τη γλώσσα μου κανένας. Τα ίδια γίνονται και στο Εθνικό Συμβούλιο. Γιατί να μη συζητηθεί το Κυπριακό στη Βουλή; Δεν έχει άποψη ο κ. Κυπριανού, δεν έχει άποψη ο κ. Δημητρίου, η κ. Αννίτα Δημητρίου, 50 βουλευτές εκλελεγμένοι. Η κ. Χαραλαμπίδου με 16 χιλιάδες σταυρούς δεν έχει άποψη για το Κυπριακό; Να την πει στη Βουλή.
 
Θα κάθονται το κονκλάβιο των έξι να συζητούν και εμείς να χειροκροτούμε να είμαστε οι κλακαδόροι τους;
 
Είναι δημοκράτες όλοι… Ποιοι δημοκράτες ρε;
 
Αποφασίζουν έξι τύποι στο Προεδρικό κι έξι τύποι στη Βουλή τι θα συζητήσουμε στην ολομέλεια και οι άλλοι 50 παρακολουθούμε αμήχανοι; Για όλα τα θέματα».
 
Με το κλείσιμο της τοποθέτησής του ο κ. Μυλωνάς κλήθηκε να απαντήσει πως μετά τα όσα είπε εάν θα λειτουργεί ως ανεξάρτητος. Σαφής η απάντηση του κ. Μυλωνά: «Δεν είμαι ανεξάρτητος. Είμαι στη Συμμαχία. Θα πάμε καλά. Όμως εκείνο που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι δεν μπορούν να αποφασίζουν για τις τύχες του λαού έξι τύποι».
Γράφει: Ανδρέας Πιμπίσιης


Το διαβάσαμε στο: Philenews.com
25/11/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ