Με ρωσικό δάνειο η αγορά S-400 από την Τουρκία

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Με ρωσικό δάνειο η αγορά S-400 από την Τουρκία

Με ρωσικό δάνειο η αγορά S-400 από την Τουρκία

Κωνσταντινούπολη: Η Τουρκία είναι έτοιμη να αγοράσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα άμυνας S-400, σε περίπτωση που η Ρωσία της χορηγήσει δάνειο για να προβεί στην αγορά αυτή, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Rostech Σεργκέι Σεμέζοφ, μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία24». «Η Τουρκία εκφράζει την επιθυμία να της χορηγηθεί δάνειο, αλλά προς το παρόν το ζήτημα δεν έχει αποφασισθεί, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών διεξάγει συνομιλίες επί του θέματος. Μόλις υπογραφεί η συμφωνία και αποφασισθεί το ύψος του δανείου, τότε θα υπογράψουμε το συμβόλαιο πώλησης και για τους S-400», δήλωσε ο Τσεμέζοφ.
  Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα εξετάζει διάφορες εκδοχές που σχετίζονται με το αντιαεροπορικό της σύστημα και πως μια από αυτές είναι τα συστήματα S-400. Ο Τούρκος πρεσβευτής στη Μόσχα Χουσεϊνί Ντιριόζ είχε δηλώσει στο πρακτορείο Ria Novosti ότι το ζήτημα της αγοράς των S-400 συζητείται, αλλά προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.
  Τον Φεβρουάριο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε επίσης δηλώσει ότι οι ρωσο-τουρκικές συνομιλίες για την αγορά των S-400 «διεξάγονται σε θετική κατεύθυνση», ενώ τις σχετικές συνομιλίες είχε επιβεβαιώσει τότε και ο Σεργκέι Σεμέζοφ.
  Όχι στους Κούρδους
  O αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, αναφερόμενος σe ανακοίνωση της PYD ότι ανακηρύχθηκε η αυτονομία της περιοχής του Μανμπίτζ, δήλωσε: «Τα δήθεν καντόνια που ανακηρύχθηκαν, οι δήθεν διακηρύξεις για μάς δεν σημαίνουν τίποτε και δεν έχουν κανένα νόημα. Η στάση της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη. Το συζητούμε με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Μανμπίτζ». Tο Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία αποτελεί μήλον της Έριδος, καθώς είναι η μόνη δυτικά του Ευφράτη περιοχή που κατέχουν οι κουρδικές δυνάμεις.


Το διαβάσαμε στο: Philenews.com
25/09/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ