Ερωτηματικό για διαφωνούντες της Συμμαχίας

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Ερωτηματικό για διαφωνούντες της Συμμαχίας

Ερωτηματικό για διαφωνούντες της Συμμαχίας

Λευκωσία: Ανοικτά μέτωπα αφήνει εντός του Κινήματος η επόμενη μέρα της απόφασης της Ανώτατης Συγκλήτου της Συμμαχίας Πολιτών να προκρίνει την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αφενός, ο Γιώργος Λιλλήκας μπορεί να νιώθει ενδυναμωμένος από το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το οποίο ήταν συντριπτικά υπέρ του και χωρίς οι αντιδράσεις να είναι έντονες, αφετέρου, όμως οι διαφωνίες υπάρχουν και παραμένει ερωτηματικό ως προς το ποια θα είναι τελικά η αντίδραση των μελών που διαφωνούν με την απόφαση.
 
Είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένθεν και ένθεν μια προσπάθεια να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι. Από την άλλη είναι εμφανής η δυσφορία που υπάρχει ανάμεσα στους διαφωνούντες με την απόφαση. Η οποία βέβαια δεν εκφράζεται με τον ίδιο τρόπο απ’ όλους.
 
Με την προχθεσινή δημόσια τοποθέτησή του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Συμμαχίας Στέλιος Αμερικάνος είναι πασιφανές ότι ήθελε να διαχωρίσει τη θέση του από την απόφαση και, παράλληλα, να «διαψεύσει» ότι οι διαφωνίες ήταν τεχνικής φύσεως. Η αναφορά του επίσης σε τρία σημεία είναι ενδεικτική και με ξεκάθαρα μηνύματα. Πρώτον, η απαίτηση για σαφή αναφορά στην απόρριψη της ΔΔΟ, δεύτερον ο στόχος για απαλλαγή όχι μόνο από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη αλλά γενικά από το δίπολο εξουσίας ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ και, τρίτον, η ξεκάθαρη θέση για διαβουλεύσεις με κόμματα πέραν των ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ.
 
Τέλος, παρά το γεγονός ότι καμία από τις εισηγήσεις δεν υιοθετήθηκε στο τελικό κείμενο, εντούτοις, όπως αναφέρεται και από άλλα στελέχη που διαφώνησαν, η πρόκριση της υποψηφιότητας Γιώργου Λιλλήκα θα πρέπει να οριστικοποιηθεί ξανά από τα συλλογικά όργανα του κόμματος, αφού ολοκληρωθεί ο διάλογος. Σημειώνεται ότι σε δημόσια τοποθέτησή του, στο facebook, ο εκ των αντιπροέδρων της Συμμαχίας Στέλιος Στυλιανού καταγράφει τη διαφωνία του, διευκρινίζοντας ότι σέβεται την απόφαση της πλειοψηφίας.
 
Γράφει: Φρίξος Δαλίτης


Το διαβάσαμε στο: Philenews.com
21/11/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ