Επιστολή Παπαπέτρου προς ΠτΔ για να μην «ανατιναχτεί το μομέντουμ λύσης»

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Επιστολή Παπαπέτρου προς ΠτΔ για να μην «ανατιναχτεί το μομέντουμ λύσης»

Επιστολή Παπαπέτρου προς ΠτΔ για να μην «ανατιναχτεί το μομέντουμ λύσης»

Λευκωσία: Την άποψη ότι η απροθυμία της ελληνικής πλευράς για διορθωτικές κινήσεις, είναι ακατανόητη και επικίνδυνη συμμερίζεται ο πρώην βουλευτής και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μιχάλης Παπαπέτρου. Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο Μ. Παπαπέτρου εκφράζει την ανησυχία του για την αδυναμία να ξεπεραστεί η κρίση «που δημιουργήθηκε με την ανεκδιήγητη απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα».
 
Ο ίδιος υποστηρίζει ακόμη ότι η διακοπή του διαλόγου σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και λεπτή φάση, δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι η συνέχιση του αδιεξόδου για μερικές, ακόμα, εβδομάδες θα ανατινάξει στον αέρα όχι μόνο το μομέντουμ λύσης, «αλλά και την τεράστια πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια».
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αναίρεση της απόφασης της Βουλής, όχι μόνον δεν θα μειώσει την πλευρά μας, αλλά, αντίθετα, θα την ενδυναμώσει και θα την καταστήσει πιο πειστική», ενώ τονίζει ότι είναι η ε/κ πλευρά που θα ωφεληθεί από μια τέτοια κίνηση. «Γιατί η πολιτική μας θα γίνει πιο αξιόπιστη και θα αφήσει πίσω της τα οποιαδήποτε βαρίδια δημιουργούν οι λογής-λογής εθνικιστές, στην προσπάθειά σου, κύριε Πρόεδρε, για λύση του κυπριακού» όπως εξηγεί.
 
«Διερωτώμαι γιατί πρέπει να γιορτάζουμε μια επέτειο που μας έφερε σε σύγκρουση με την Ελλάδα και μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα» προσθέτει  και εκφράζει απορία για το πού βρίσκεται η πρόταση που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ και δημιούργησε προσδοκίες για ξεπέρασμα της κρίσης και αναίρεση των τουρκικών αιτιάσεων.
 
«Πότε θα προωθηθεί;» διερωτάται. «Όταν πλέον τα πάντα θα έχουν τελειώσει και η διαδικασία επίλυσης θα είναι νεκρή;».
 
Ο Μ. Παπαπέτρου απευθύνει έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προβληματιστεί για το ότι σήμερα επαινούν την στάση του, όσοι μέχρι χτες τον έβριζαν ως προδότη και αντεθνικά ενεργούντα και καθημερινά, ανοιχτά και απροκάλυπτα υπέσκαπταν την διαδικασία των συνομιλιών, ως μειοδοτική.
 
Παράλληλα, αναφέρει ότι συμμερίζεται την εκτίμηση του Έσπεν Μπαρθ Άιντα ότι η επανένωση της Κύπρου θα κριθεί τις επόμενες εβδομάδες. Και καλεί τον ΠτΔ να προχωρήσει με αποφασιστικότητα.  «Το πολιτικό σου μέλλον και ελπίζω να το κατανοήσεις, είναι συνδεδεμένο με την λύση και όχι με τις προεδρικές εκλογές» τονίζει ο Μ. Παπαπέτρου.
 


Το διαβάσαμε στο: Philenews.com
21/11/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ