Εξελίξεις στο Κυπριακό μετά το τουρκικό δημοψήφισμα

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Εξελίξεις στο Κυπριακό μετά το τουρκικό δημοψήφισμα

Εξελίξεις στο Κυπριακό μετά το τουρκικό δημοψήφισμα

Λευκωσία: Δεν αναμένονται εξελίξεις στο Κυπριακό, μέχρι να ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα στην Τουρκία, ανέφεραν ξένοι ηγέτες και Ευρωπαϊοι αξιωματούχοι στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σύθμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει επαν΄’εναρξη των συνομιλιών το συντομότερο, προσθέτοντας ότι η μη ύπαρξη διαλόγου δεν βοηθά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Σχολιάζοντας την αισιοδοξία που εξέφρασε ο κ. Αϊντα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι επί του παρόντος δεν  υπάρχουν δεδομένα που να οδηγούν σε μια τέτοια εξέλιξη.

Επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι έτοιμος για συνέχιση των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν.

Επισήμανε επίσης, πως η σύγκλιση για αναλογία πληθυσμού τέσσερα προς ένα, που αποτρέπει την αλλοίωση της δημογραφικής σύνθεσης του νησιού, αμφισβητήθηκε από την τουρκική πλευρά, η οποία δημοσίως, θέτει πλέον θέμα ίσης μεταχείρισης τούρκων και ελλήνων πολιτών.

Κάτι τέτοιο είπε ο κύριος Χριστοδουλίδης, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Σχολιάζοντας την εξαγγελία της Τουρκίας για πραγματοποίηση ερευνών στη Μεσόγειο για ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ο κύριος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι η Άγκυρα θα σεβαστεί την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τόνισε ότι εάν προκύψει οτιδήποτε, η Λευκωσία θα το χειριστεί ανάλογα.


Το διαβάσαμε στο: Philenews.com
25/09/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ