ΔΗΣΥ: Ο ΓΓ ΑΚΕΛ μιλά για το Κυπριακό αλλά σκέφτεται τις Προεδρικές

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

ΔΗΣΥ: Ο ΓΓ ΑΚΕΛ μιλά για το Κυπριακό αλλά σκέφτεται τις Προεδρικές

ΔΗΣΥ: Ο ΓΓ ΑΚΕΛ μιλά για το Κυπριακό αλλά σκέφτεται τις Προεδρικές

Λευκωσία: Σε δηλώσεις προέβη σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος και ανέφερε πως ο «ΓΓ ΑΚΕΛ μιλά για το Κυπριακό αλλά σκέφτεται τις Προεδρικές».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο Δημοκρατικός Συναγερμός τουλάχιστον όσο και το ΑΚΕΛ –αν όχι περισσότερο- είναι προσηλωμένος στην ανάγκη να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και να υπάρξει κατάληξη σε μια αποδεκτή συμφωνία που θα απελευθερώσει τη χώρα μας από την τουρκική κατοχή, κρατώντας μακριά την Τουρκία και επιτρέποντες σε όλους του Κυπρίους να ζήσουμε αρμονικά μέσα σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος με εξασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών».

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωσή του
 
Το πρώτο, που έχω να πω είναι ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός τουλάχιστον όσο και το ΑΚΕΛ –αν όχι περισσότερο- είναι προσηλωμένος στην ανάγκη να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και να υπάρξει κατάληξη σε μια αποδεκτή συμφωνία που θα απελευθερώσει τη χώρα μας από την τουρκική κατοχή, κρατώντας μακριά την Τουρκία και επιτρέποντες σε όλους του Κυπρίους να ζήσουμε αρμονικά μέσα σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος με εξασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών.
 
Το δεύτερο, είναι ότι μια μέρα πριν τη συνάντηση του κ.Έϊντε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/κ ηγέτη σε μια προσπάθεια να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, η παρέμβαση του γ.γ. γραμματέα του ΑΚΕΛ, που επιρρίπτει και πάλι εξίσου ευθύνες στον Πρόεδρο (τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η τουρκική πλευρά θυσιάζει προς το παρόν τις διαπραγματεύσεις στο βωμό του δημοψηφίσματος-Ερντογάν), δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες. Μάλλον υποσκάπτει την κοινή θέση που έπρεπε να έχει και είχε μέχρι τώρα η ελληνική πλευρά απέναντι στις τουρκικές μεθοδεύσεις. Εν πάση περιπτώσει είναι απαράδεκτο και πρέπει να τεθεί το ερώτημα: ποιόν εξυπηρετεί ο κ. Α.Κυπριανού όταν εξισώνει τον Πρόεδρο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και επί λέξει αποφαίνεται ότι ο λόγος που «μπλοκαρίστηκε» η διαδικασία ήταν «ότι [από τη μια] ο κ.Αναστασιάδης δεν ήταν έτοιμος να συζητήσει την εκ περιτροπής»;
 
Το τρίτο, που συνάγεται από την παρέμβασή του γγ ΑΚΕΛ είναι ότι για μια ακόμα φορά ο κ. Α.Κυπριανού πολιτεύεται στο Κυπριακό σαν να προτάσσει τη δικαίωση της διακυβέρνησης Χριστόφια. Προτιμώντας αντί για τα πραγματικά γεγονότα και τα δεδομένα που διαμορφώνονται σήμερα να αναμασά τα περί παλαιότερων συγκλήσεων. Εμείς όμως, απορρίπτοντας αυτή την προσέγγιση, που ίσως απευθύνεται ειδικά στον κόσμο του ΑΚΕΛ, μιλάμε στο σύνολο των πολιτών και υπογραμμίζουμε την ανάγκη να επαναρχίσουν και να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στη βάση της συγκεκριμένης προόδου που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να κρύβουμε και διαφωνίες και δυσκολίες που παραμένουν εξαιτίας της αρνητικής προσέγγισης της  Άγκυρας και την ανάγκη να αλλάξει επομένως η κεντρική προσέγγιση της Τουρκίας.
 
Το τέταρτο, είναι ότι μπορεί να απαξιούμε να σχολιάσουμε, αλλά απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα δείγματα μετωπικής αντιπαράθεσης και πόλωσης που εκφράστηκαν στη σημερινή διάσκεψη του ΑΚΕΛ και την προσβλητική αναφορά στον «κόσμο του ΔΗΣΥ» που «είναι και του ΕΛΑΜ». Αφήνουμε ασχολίαστη και την αναφορά σε «σχιζοφρένεια της Κυβέρνησης Αναστασιάδη», αφού θα πάρει απαντήσεις από την ίδια την κοινωνία.
 
Το τελευταίο, είναι ότι ο  καθένας είναι ελεύθερος να προσεγγίζει το ορόσημο των εκλογών του επόμενου χρόνου όπως κρίνει καλύτερα. Κάποιοι κάνουν προεκλογικό είτε με τη μορφή της αναζήτησης ή του ανταγωνισμού υποψηφίων είτε (και) με πολιτικές τοποθετήσεις.
 
 Ταυτόχρονα όμως ο τόπος χρειάζεται διακυβέρνηση. Και η χώρα έχει πρόεδρο. Αποκρούουμε όμως την ιδέα του ΑΚΕΛ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σκέπτεται «μικροπολιτικά» όταν προσπαθεί να αντιμετωπίσει και να λύσει τα πραγματικά προβλήματα.
 
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός υποστηρίζει τις προσπάθειες και του Προέδρου και των υπουργών για να λύσουν προβλήματα και να διορθώσουν πράγματα, αλλά κυρίως για να κάνουν πράξη το κεντρικό συμπέρασμα: ότι τώρα που χάρη στις προσπάθειες και τις θυσίες των πολιτών η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη μπόρεσε να σώσει την οικονομία και που έχουμε ξανά ανάπτυξη, είναι καιρός να ανταποδώσει στους πολίτες.
 
Μπορεί το ΑΚΕΛ να βλέπει ως «μικροπολιτική» το ότι ο Πρόεδρος κυβερνά σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουμε δώσει ξανά στη χώρα, εμείς όμως εδώ βλέπουμε τη διαφορά από την πτώχευση που είχε τη σφραγίδα ΑΚΕΛ - Χριστόφια.


Το διαβάσαμε στο: Philenews.com
21/11/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ