Άντρος Κυπριανού: Φουλ επίθεση κατά Αναστασιάδη

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Άντρος Κυπριανού: Φουλ επίθεση κατά Αναστασιάδη

Άντρος Κυπριανού: Φουλ επίθεση κατά Αναστασιάδη

Λευκωσία: Μετωπική επίθεση κατά της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ, εξαπέλυσε χθες ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, ενώ προειδοποίησε για αδιέξοδο στο Κυπριακό και κατάρρευση των συνομιλιών. Καταλόγισε εκατέρωθεν ευθύνες για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι συνομιλίες, κατηγορώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι άφησε το Κυπριακό και έχει μπει σε προεκλογική εκστρατεία. «Δυστυχώς, εδώ και μερικούς μήνες, ήταν προφανές ότι η διαδικασία των συνομιλιών μπλοκαρίστηκε» δήλωσε. «Ο λόγος ήταν ότι, από τη μια, ο κ. Αναστασιάδης δεν ήταν έτοιμος να συζητήσει την εκ περιτροπής προεδρία, ενώ ο κ. Ακιντζί δεν ήθελε να συζητήσει σε αυτή τη φάση το εδαφικό. Δεν έχει σημασία ποιος άρχισε αυτή την τακτική. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η διαδικασία δεν προχωρούσε» ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού.

Τα πυρά του Άντρου Κυπριανού στράφηκαν και προς τον ΔΗΣΥ, τον οποίο κατηγόρησε για μικροπολιτική και επικοινωνιακή αντεπίθεση για να επιρρίψει τις ευθύνες στο ΑΚΕΛ. Ανέφερε επίσης ότι εντός του ΔΗΣΥ βρίσκονται και ακροδεξιά στοιχεία. «Σίγουρα το ΑΚΕΛ δεν είναι ΔΗΣΥ, αλλά ο ΔΗΣΥ έχει κόσμο που είναι και ΕΛΑΜ» ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι τα προβλήματα που προέκυψαν μπορούν να ξεπεραστούν, καλώντας τους δύο ηγέτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην κάνουν, κατά την έκφρασή του, το χατίρι στις δυνάμεις του εθνικισμού.

Όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι δεν θέλει να μπει από τώρα στην προεδρολογία. Σημείωσε όμως ότι για να υπάρξει οποιαδήποτε συνεργασία απαραιτήτως πρέπει να υπάρχουν συγκλίσεις στα πολιτικά ζητήματα και πρωτίστως στο Κυπριακό. Τόνισε, ωστόσο, πως δεν θα έχει κανένα διάλογο με τον ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ. Το ΑΚΕΛ, όπως είπε, «δεν στήριξε ποτέ υποψήφιο ο οποίος προέρχεται από τον ΔΗΣΥ και ούτε πρόκειται και τώρα να στηρίξει» δήλωσε, τονίζοντας εμφαντικά ότι δεν πρόκειται ούτε στον πρώτο γύρο, ούτε στο δεύτερο, να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη.

Οι δηλώσεις του Άντρου Κυπριανου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Ο ΔΗΣΥ διά του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Πρόδρομου Προδόμου ανταπέδωσε τις κατηγορίες, δηλώνοντας ότι είναι ο γ.γ. του ΑΚΕΛ που μιλά για το Κυπριακό, αλλά σκέφτεται τις Προεδρικές. Ανέφερε ότι η επίρριψη ίσων ευθυνών στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον Μουσταφά Ακιντζί, σε αυτή την κρίσιμη φάση πριν τη συνάντηση με τον Άιντα, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο Άντρος Κυπριανού, για άλλη μια φορά, κατέβαλε προσπάθεια δικαίωσης της κυβέρνησης Χριστόφια και απέρριψε κατηγορηματικά τις αναφορές για κόσμο του ΔΗΣΥ που είναι ΕΛΑΜ. «Κάποιοι κάνουν προεκλογικό είτε με τη μορφή της αναζήτησης ή του ανταγωνισμού υποψηφίων, είτε (και) με πολιτικές τοποθετήσεις» κατέληξε ο κ. Προδρόμου.

Το ΔΗΚΟ, από την πλευρά του, κατηγόρησε τον Άντρο Κυπριανού ότι «έχει απολέσει την ψυχραιμία του». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, αντί να επιτίθεται στα κόμματα του ενδιάμεσου, «θα έπρεπε να σκεφτεί ότι συμπλέει με τον κ. Αναστασιάδη και την ηγεσία του ΔΗΣΥ» στηρίζοντας το Κυπριακό. Τον κατηγόρησε επίσης ότι «πόνταρε στην εμπέδωση του αφηγήματος ότι ευθύνονται οι Ελληνοκύπριοι για τη μη λύση».

Για αποτυχία της πολιτικής του ΑΚΕΛ, την οποία φοβάται να ομολογήσει ο Άντρος Κυπριανού, έκανε λόγο η Αλληλεγγύη. «Φοβάται ο κ. Κυπριανού ότι εάν ο Πρόεδρος δεν ζητήσει συγγνώμη από τον Ακιντζί και αν δεν συνεχιστεί ο διάλογος για τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πρέπει να παραδεχθεί ότι απέτυχε η πολιτική του. Η οποία απέτυχε βέβαια και παταγωδώς» αναφέρει η Αλληλεγγύη.
Το ΑΚΕΛ σήκωσε το γάντι και, διά του Στέφανου Στεφάνου, απάντησε πως «είναι το ΔΗΚΟ που ανέδειξε τον κ. Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας και είναι η ηγεσία του ΔΗΚΟ που έγινε το δεκανίκι της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των κυβερνώντων».

Όσον αφορά την αντίδραση της Αλληλεγγύης, ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι δεν ξενίζει το ΑΚΕΛ γιατί διερωτάται η Αλληλεγγύη τι θα πει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Ακιντζί. «Διερωτώνται αυτοί που ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να σκεφτούν ότι το Κυπριακό θα επιλυθεί με διάλογο με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους».

Καυστική κριτική για εσωτερική διακυβέρνηση

Ο Άντρος Κυπριανού ήταν ιδιαίτερα καυστικός κατά της Κυβέρνησης για ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια κομματικοποίησης του κράτους. Με ιδιαίτερη αναφορά στις τελευταίες προαγωγές - μεταθέσεις στην Αστυνομία. «Άτομα τα οποία αποδεδειγμένα είχαν υπηρετήσει και είχαν αποδείξει ότι είχαν ικανότητες και λειτούργησαν με αντικειμενικότητα και αφοσίωση στα καθήκοντά τους, εκεί και όπου υπηρετούσαν, έχουν υποβαθμιστεί. Άτομα τα οποία είχαν δώσει διαπιστευτήρια και μάλιστα πρόσφατα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχουν πάρει δύο προαγωγές, βρέθηκαν να υπηρετούν σε πόστα κλειδιά», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ. Κατήγγειλε ότι μέσα από τις μετακινήσεις εξυπηρετούνται συμφέροντα και δήλωσε ότι εάν ο υπουργός Δικαιοσύνης πείσει τεκμηριωμένα ότι δεν ισχύουν οι καταγγελίες, τότε θα απολογήθεί, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Γράφει: Φρίξος Δαλίτης


Το διαβάσαμε στο: Philenews.com
21/11/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ